Ta del av vårt verksamhetsår 2023

När vi stänger böckerna för 2023 lägger vi ett starkt år bakom oss. Med en fortsatt utveckling av en stabil och säker fibernätsutbyggnad och vårt hållbarhetsarbete i fokus bidrar vi till ett smart och hållbart Stockholm.

Kvällsbild på en kvinna med mobil i Stockholmsmiljö

Året i siffror

När vi sammanfattar året ekonomiskt uppgick resultatet till 256 (266), nettoomsättningen till 833 mkr (830) för hela koncernen. Orderingången uppgick till 166 mkr (166) och antalet levererade nya förbindelser hamnade på 2 043 (2 486).


Siffror inom parentes avser 2022

Joakim Larsson, ny vd för Stokab

I september 2023 tillträdde Joakim Larsson som vd efter Veronica Thunholm som gick i pension. Vid inledningen av det nya året 2024 firar vi att Stokab firar 30 år som neutral fibernätsleverantör med världens största öppna stadsnät.

Joakim Larsson, vd på Stokab

Jag är oerhört glad och stolt över att ha uppdraget att leda Stokab framåt som ett fortsatt framgångsrikt och hållbart företag. Våra medarbetare och entreprenörer säkerställer dagligen ett robust och säkert fibernät för samhället och tillsammans ska vi vara det bästa valet för våra kunder.

Där Stockholm växer – där växer vårt nät

Vi har alltid varit förutseende och anlagt mer kanalisation än vad vi för stunden haft behov av. Det drar vi nytta av än idag när vi vidareutvecklar fibernätet och förstärker kapaciteten av områdes- och anslutningsnoder.


Den utökade digitaliseringen i samhället och säkerhetspolitiska läget visar hur viktig tillgång till en säker och robust fiberinfrastruktur är och betydelsen av vårt ständiga arbete med säkerhetshöjande åtgärder.

Digitala kundförbättringar

Under året har vi lanserat olika digitala lösningar för att ytterligare förenkla för våra kunder och entreprenörer. Smidigare fiberbeställningar i en ny version av kundportalen, digitala gångvägsbeskrivningar för att lättare hitta till noderna och en teknikerapp för arbetsordrar i digitalt gränssnitt.

Fortsatt fokus på hållbarhet

Thord Swedenhammar Vice VD och ansvarig för fokusområdet Ökad konkurrens och valfrihet

Årets siffror för metallåtervinning, återanvändning av enheter och insamlat IT-avfall är ett bevis på att vårt strategiska hållbarhetsarbete ger resultat och bidrar till ett hållbart Stockholm.