Fructus välkomnar fiber i ytterstaden

Under 2015 anslöts 30-talet nya företagsområden i Stockholms Ytterstad till Stokabs fibernät. Detta innebär att 1000-tals företag nu kan erbjudas tjänster via fiber och du som kund når varje område till ett fast pris. Ett av de företag som kommer att använda sig av uppkopplingen är Fructus i Lunda Företagsområde.

Företaget Fructus har över 500 kunder runt om i landet inom svenska tillverkningsindustrin. Företaget arbetar sedan 28 år tillbaka med försäljning av CAD/CAM-programvara i Norden med fokus styrning av CNC maskiner.

Stokabs fiberutbyggnad i Spånga, där företaget har ett av sina kontor, var minst sagt efterlängtad. Företaget brottades tidigare med för låg överföringskapacitet åt båda hållen vilket gjorde att man drog sig för att göra längre utbildningar över Internet.

– Varenda gång vi körde en utbildning via webben uppstod irritation på grund av ADSL-uppkopplingens brister, t.ex. problem med talet, berättar Lars Bengtson som ihop med Mikael Bagge är grundare av företaget.

– Kunder kommer att se en ytterligare förbättring av servicen över Internet. Personalen kommer att kunna arbeta hemifrån i större utsträckning då kapaciteten nu blir så mycket högre i och med fibernätet. Detta är mycket positivt med tanke på den rådande trafiksituationen i Stockholm.

– Då vi nu har kontor både i Lunda och Sätra så är fiberlösningen närapå en förutsättning för att kunna arbeta effektivt mellan kontoren.

Driftsäker lösning för prestandakrävande kommunikation

Fructus ett av de företag i Lunda och Sätra Industriområde som fått bredbandsuppkoppling via Stokabs fiber. Serverlösningen har försetts med driftsäker, snabb spegling för att säkerställa företagets mjukvaruutbud. Personal kommer att hålla utbildningar i de prestandakrävande programvarorna i realtid – hemifrån eller från huvudkontoret.


Kontakta oss