Joakim Larsson ny vd för Stokab

Stokabs styrelse har idag den 3 juli, 2023, utsett Joakim Larsson till ny vd för Stokab från och med den 1 september. Joakim Larsson kommer närmast från en tjänst som projektchef vid stadsledningskontoret i Stockholms stad.

– Vi välkomnar Joakim Larsson till vd-rollen på Stokab. Joakim Larsson har en mycket bred och gedigen erfarenhet inom staden som kommer väl till pass i Stokabs fortsatta arbete med att bygga ut och utveckla fibernätet i Stockholm liksom att stärka stadens IT-profil, säger Anders Österberg (S), ordförande i Stokabs styrelse.

Joakim Larsson, född 1972, har en mångårig och bred bakgrund som borgarråd i Stockholms stad, med erfarenhet från förhandlingar av olika slag och ansvar för bland annat exploatering, stadsbyggnad, äldreomsorg och uppdrag inom bolagskoncernen, bland annat bostadsbolagen.

– Jag ser verkligen fram emot förtroendet att få axla Stokabs vd-roll, säger Joakim Larsson. Stokab är världens största öppna stadsnät och har en ytterst viktig roll som neutral fibernätsleverantör för att främja konkurrens, valfrihet, innovation och tillväxt på Stockholms telekommarknad.

 

Joakim Larsson efterträder Stokabs tidigare vd, Veronica Thunholm, som gick i pension i juni 2023